11 yaşındaki çocuk kaç saat telefon oynamalı?
11 yaşındaki çocuk kaç saat telefon oynamalı? 11 yaşındaki çocuk kaç saat telefon oynamalı?, 11 yaşındaki bir çocuğa telefon alınır mı?, 12 yaşındaki çocuk kaç saat oyun oynamalı?, 3,6,9,12 kuralı nedir?, Ekran bağımlılığı kaç saat sürer?, 11 yaşındaki bir çocuk kaç saat telefona bakmalı?
11 yaşındaki çocuk kaç saat telefon oynamalı?
11 yaşındaki bir çocuğa telefon alınır mı?, “Her gün; 3-6 yaş arası çocukların 30 dakika, ilköğretim çağına gelmiş çocukların 45 dakika, ortaöğretim öğrencilerinin günde 1 saat, lise çağına gelmiş gençlerin ise 2 saat ekranla, teknolojik araçla vakit geçirmesi en doğru yol.”
11 yaşındaki bir çocuğa telefon alınır mı?
11 yaşındaki bir çocuğa telefon alınır mı?,
“Her gün; 3-6 yaş arası çocukların 30 dakika, ilköğretim çağına gelmiş çocukların 45 dakika, ortaöğretim öğrencilerinin günde 1 saat, lise çağına gelmiş gençlerin ise 2 saat ekranla, teknolojik araçla vakit geçirmesi en doğru yol.”
12 yaşındaki çocuk kaç saat oyun oynamalı?
12 yaşındaki çocuk kaç saat oyun oynamalı?,
Uzmanlara göre, ortalama olarak 11-16 yaşları arasında çocuklara telefon alınması uygun görülüyor. Bu yaş aralığından önce ise henüz telefonun ne olduğu kavranamadığı için bilinçaltını kötü etkiliyor. Bir şeye ihtiyacı olduğunda kısa süreliğine kendi telefonunuzu vererek bunu çözüme kavuşturabilirsiniz.
3,6,9,12 kuralı nedir?
3,6,9,12 kuralı nedir?,
3-6 yaş: Günlük toplam süre 20-30 dakikayı geçmemelidir. 6-9 yaş: Günlük toplam süre 40-50 dakikayı geçmemelidir. 9-12 yaş: Günlük toplam süre 60-70 dakikayı geçmemelidir. 12 yaş üzeri: Günlük toplam süre 120 dakikayı geçmemelidir.
Ekran bağımlılığı kaç saat sürer?
Ekran bağımlılığı kaç saat sürer?,
3-6-9-12 kuralı: 3 yaşından önce televizyon izlememelidir, 6 yaşından önce kendine ait oyun konsolu olmamalıdır, 9 yaşından sonra internete ve 12 yaşından sonra sosyal ağlara erişim.
11 yaşındaki bir çocuk kaç saat telefona bakmalı?
11 yaşındaki bir çocuk kaç saat telefona bakmalı?,
Çocukların ve gençlerin ekran karşısında çok fazla zaman geçirdiklerini belirten Mehmet Dinç, "0-3 yaş grubu ekranla tanışmamalı, 3-6 yaş arası 30 dakika, ilköğretim 45 dakika, ortaöğretim 1 saat ve lise çağındaki gençler ise 2 saatten fazla ekran karşısında kalmamalı" dedi.
7. sınıfta telefon alınır mı?
7. sınıfta telefon alınır mı?,
“Her gün; 3-6 yaş arası çocukların 30 dakika, ilköğretim çağına gelmiş çocukların 45 dakika, ortaöğretim öğrencilerinin günde 1 saat, lise çağına gelmiş gençlerin ise 2 saat ekranla, teknolojik araçla vakit geçirmesi en doğru yol.”
Çocuğun telefon bağımlılığı nasıl geçer?
Çocuğun telefon bağımlılığı nasıl geçer?,
Ne zaman akıllı telefon alabiliriz sorusuna cevap olarak…
Çocuğunuz bu zamanlarda daha olgunlaşmış olacağı için ortaokul, yani 7. veya 8. sınıfa geldiğinde akıllı telefon alabilirsiniz. Ortaokul dönemlerindeki çocukların telefon kullanımını faydalı ve uygun kılan daha fazla ev dışı ve sosyal aktiviteleri vardır.
11 yaşındaki çocuk ne oynar?
11 yaşındaki çocuk ne oynar?,
Evinizde yapabileceğiniz basit uygulamalar ile çocuğunuzun ekran bağımlılığı yaşamasını önleyebilirsiniz. Ailece vakit geçirmek, oyun zamanları oluşturmak, ekran sürelerini kısıtlı tutmak, açık alanlarda vakit geçirmek çocuğunuzun teknolojiden bir nebze uzak kalmasını sağlar.
Ekrana bakma süresi ne kadar olmalı?
Ekrana bakma süresi ne kadar olmalı?,
Bu noktada çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanları, pedagoglar ve rehber eğitmenler eşliğinde belli yaş grupları için belli ekran süreleri önerilir (2): 2 yaş öncesi için görüntülü görüşme dışında hiç kullanmamak, 2-12 yaş arası günde 1 saat, Ergenler ve yetişkinler için günde 2 saat.
Kaç yaşına kadar ekran yasak?
Kaç yaşına kadar ekran yasak?,
12 YAŞ 12 yaşından sonra çocuk tek başına internet kullanabilmektedir. Bu süreçte çocuğa ekranlar yoluyla gelebilecek tehlikeler ve kendisini koruma yolları anlatılmalıdır. 12 yaşından önce çocuklar sosyal medya kullanmamalıdır ve çocuğa sosyal medya hesabı açılmamalıdır.